Dnes je 29. 09. 2024
svátek má Michal

Ve stručnosti z 24. zasedání zastupitelstva města Česká Lípa

Archiv

Z avizovaného programu byly staženy bod 4 - Půjčka z rozpočtu města na rok 2004 - FK Česká Lípa a bod 22 - Schválení zásad a formuláře pro grantový program v oblasti sportu v roce 2005. Okleštěn byl i bod 16 - o souhlas s ukončením pořízení změn ÚPNSÚ (Územního plánu sídelního útvaru).


Nejvíce jednacího času bylo věnováno schvalování rozpočtu, do něhož bylo na poslední chvíli vsunuto několik pozměňovacích návrhů (zastupitel Riedl získal navíc 250 000 pro atletický oddíl, zastupitelka Hlináková milion pro školství a komunisté mimo jiné devět milionů na nákup autobusů).


Mediálně vděčné byly výstupy bývalého starosty Pokorného, který kromě jiného napadl výstavbu domova důchodců vedle hřbitova, a věčného hosta paní Šůmové, která označila svůj čas věnovaný návrhům na změnu rozpočtu za ztracený.


"Pro lidi se neděje vůbec nic. Komunisti si postavili bílý dům, vy tenisovou halu," prohlásila doslova.


Schváleno bylo rovněž následující usnesení: Zastupitelstvo města souhlasí se změnou bytové výstavby na sídlišti Špičák z původního záměru realizace 272 nájemních bytů na výstavbu 156 bytů pro příjmově vymezené osoby v navrhované podobě a ukládá odboru správy majetku a rozvoje města pokračovat v přípravě nového záměru.


Těmto bodům se budeme věnovat v samostatných článcích příští týden.